Podcasten Chefssnack

Skrivet den 2018/08/20

Den 1 oktober så lanseras premiäravsnittet av min vän Svante Randlerts podd #Chefssnack, som jag har den stora äran att producera.

Först ut blir Googles VD, Anna Wikland. Hon har bland annat utsetts till årets framtidschef, samt näringslivets mäktigaste kvinna. Häng med i podden med Sveriges toppchefer bakom mikrofonerna.

Följ gärna redan nu den nystartade Facebooksidan Chefssnack – podden som snackar med Sveriges vassaste chefer. Där kommer det att publiceras extramaterial, samt möjlighet att diskutera ledarskapsutmaningar och inspireras av andra vassa chefer.


Föreläsning på Workout Åre Business Day

Under årets Workout Åre Business Day-event var jag och Norberto Lacourt, i egenskap av Sweaty Business, inbjudna att föreläsa kring vad som funkar och inte i dagens marknadsföring.  Ämnena som vi tog upp var:

”Brand. Brand. Brand” – Aldrig tidigare har varumärket varit viktigare än idag. Varför är det så, vilka goda exempel finns det och hur kan vi i träningsbranschen tänka?

”Social Selling” – Traditionell försäljning har i och med de sociala mediernas framväxt till stor del förändrats och ändrat skepnad. Hur ska man ta sig an försäljning i sociala kanaler?

”Me, Myself and I” –  Vi är inne i individualismens tidevarv. Hur påverkar detta hur människor (kunder/potentiella kunder) beter sig och vad är viktigt att tänka på om man vill nå fram till individen?

Efter eventet spelade vi in föreläsningen som ett poddavsnitt i Sweaty Business-podden

Uppladdning inför föreläsningen

Deltagarna var främst entreprenörer inom träningsbranschen

Jag och Norberto fångade på bild på balkongen på Holiday Club i Åre


Intervjuad i Ortorexipodden

Skrivet den 2018/01/29

Vanligtvis är det vi som ställer frågorna, men den här veckan står Sweaty Business i den andra ”ringhörnan” och besvarar intressanta frågor kring träningsbranschen i Ortorexipodden

Avsnittsbeskrivning:
Måndag och ny podd! I nr 28, “Vad är grejen?” pratar vi träningsbranschen, mediestrategier och trender. Med proffshjälp i form av Norberto Lacourt och Brian van den Brink från Sweaty Business djupdyker vi i ämnet. Går det att göra business på lagom balans och rimlighet, sunt förnuft och kunskap? Och hur ska allmänheten sålla i flödet, hitta inspiration men inte stress? Om transparens, gymmens ansvar och varför en pushup ändå alltid är en pushup.

För att lyssna; sök ”Ortorexipodden i din poddspelare, www.jagarsjuk.se/app eller http://jagarsjuk.se/


Lansering Sweaty Business

Skrivet den 2018/01/20

Nu lanserar vi sweatybusiness.se
– Platsen där människor, företag och organisationer som verkar i och kring träningsindustrin hittar de senaste nyheterna och trenderna. Sweaty Business syfte är att inspirera, bidra med kunskap och skapa förutsättningar för nätverkande och smartare beslutsfattande.


Vlogg: #vadegrejen med Acid Training?

Skrivet den 2018/01/20


Vlogg: #vadegrejen med Barry’s Bootcamp?

Skrivet den 2018/01/20


SWEATY BUSINESS-PODDEN NOMINERAT TILL GULDHJÄRTAT

Skrivet den 2017/10/22

Min och Norberto Lacourts podcast, The Sweaty Business podcast, har blivit nominerade i träningsbranschens gala Guldhjärtat, till priset ”Årets social media influencer”. Rösta gärna på oss här om du känner för det.


INTERVJU I DAGENS NYHETER

Skrivet den 2017/10/22

I augusti blev jag intervjuad i DN kring arbetsvillkor för anställda i träningsbranschen i och med att ett nytt kollektivavtal kommit på plats.

Här kan du lyssna på min podcast, Sweaty Business podcast, prata med representanter för fackförbundet Unionen om arbetsvillkor i tr’ningsbranschen i avsnitt #15:

Acast

iTunes


BARRY’S BOOTCAMP STOCKHOLM

Skrivet den 2017/10/22

Test av nyöppnade Barry’s Bootcamp i Centrala Stockholm tillsammans med mina marknadskollegor på Qicraft/Technogym.

Grym träning (höög intensitet), fantastisk musik och en grym instruktör i Elin Kjos gör att betyget för Barry’s blir högsta möjliga. Wow – vilken upplevelse! På Barry’s köper man klipp, istället för traditionella månadsmedlemskap. Jag slog till på ett 10-pack direkt och kommer att köra ett pass i veckan, har jag tänkt.


SWEATY BUSINESS PODCAST #14 – HENRIK BUNGE

Skrivet den 2017/08/28

Möt sportföretaget Björn Borgs VD Henrik Bunge. En minst sagt dynamisk gotlänning som hittills i karriären bland annat lyckats slå världsrekord i kortast antal dagar att ta sig från Kanada till Nordpolen, som blev adidas ditintills yngste VD i historien och som i sitt ledarskap använder träning som ett viktigt verktyg för att bygga en stark kultur och ge förutsättningar för att maximera resultaten i arbetet. I sin nuvarande roll som ”Head Coach” för Björn Borg är det obligatoriskt för alla anställda att träna och genomföra fystester. Tidigare i år utsågs han till ”Årets hälsofrämjande chef” av tidningen Chef. Häng med! #vadegrejen