FÖRELÄSNING – TRÄNA HJÄRNAN

Skrivet den 2016/10/21

Avslutade helgen med ett gästspel som föreläsare på Mälarö Träningsverks ”Happy Sunday” inspirationsdag. Pratade bland annat om hur den senaste forskningen visar på hur träning/fysisk aktivitet har en väldigt positiv kognitiv effekt gällande exempelvis stresshantering, koncentration, minne, kreativitet och inte minst intelligens.

img_2474

Studier på 1,3 miljoner svenska 18-åringars mönstringsresultat gällande intelligens och fysik visar klart och tydligt – ju bättre kondition (syreupptagningsförmåga), desto bättre resultat i alla intelligenstester. För arbetsgivare där de anställda främst arbetar med hjärnan (typ alla kontorsjobb) bör personalens hälsa ligga extremt högt uppe på agendan framöver.

För att inte tala om skolan…. Skolgympan är inte till för att fostra idrottare, den är till för att skapa bästa möjliga förutsättningar för övrig inlärning. Helt fel strategi att dra ned på den.

img_2477

Tack för förtroendet, alltid lika trevligt att besöka detta fantastiska ställe och alltid kul att föreläsa om saker som man själv brinner lite extra för!


Inga kommentarer to "FÖRELÄSNING - TRÄNA HJÄRNAN"


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK