#SOCIALAMEDIER: SNAPCHAT

Skrivet den 2015/06/21

Mängden sociala medier ökar ständigt och lavinartat. Det är svårt att hålla koll på allt som växer fram. Men i en liten serie här i bloggen kommer jag lyfta fram några olika sociala medier, både gamla godingar, men även nya spännande uppstickare. Idag är fokus på Snapchat, som får sägas tillhöra uppstickar-kategorin.

snapchat_1

Snapchat är en smartphoneapp, där du kan ta bilder, skapa filmer eller texter och ladda upp på ”My story” eller skicka till dina vänner. Det unika med Snapchat är att materialet du skickat till mottagaren endast finns tillgängligt mellan 1-10 sek (avsändaren väljer tiden) på mottagarens enhet. sedan raderas det. I maj 2014 uppgav företaget bakom appen att det dagligen skickades 700 miljoner bilder och filmklipp via appen och är varderad till ca 19 miljarder dollar. Tonåringar är åldersgruppen som idag använder Snapchat flitigast. Av världens tonåringar använder i snitt cirka 14 procent Snapchat. I Sverige uppgår siffran till över 32 procent. I videon nedanför förklarar Snapchats 25-årige VD Evan Spiegel på 3 minuter och 56 sekunder hur Snapchat fungerar och varför ungdomarna använder tjänsten – de pratar genom bilder, det är därför de tar så många bilder hela tiden.


Inga kommentarer to "#SOCIALAMEDIER: SNAPCHAT"


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK