2013. The Rollercoaster year.

Skrivet den 2013/12/30

Det är jäkligt bra att ibland ta sig tid att reflektera över det som varit och det som komma skall. Generellt sett tar jag mig, och många med mig, alldeles för lite tid åt reflektion. Vi lever i en tid då allt går supersnabbt, och gärna samtidigt. Vi kan inte längre bara titta på tv, utan måste samtidigt gärna slösurfa på telefon, padda eller datorn. Ibland har jag kommit på mig själv med att ha alla dessa enheter igång samtidigt. Frågan är vad som händer med vårt attention span och förmåga att uppfatta/ta till oss information? Det finns en stor fara i att allt ska vara så himla kort och sammanfattat idag för att folk ska palla läsa eller titta. Du har idag bara några sekunder på dig att fånga intresset och få ut ditt budskap, annars klickas du snabbt bort till nästa popcorn-artade information. I det här inlägget kommer jag gå igenom 2013 sett genom mina ögon, häng med på en spännande resa. Om 2012 var ett relativt lugnt och eftertänksamt år (planerade inför 2013) så kan 2013 bästa beskrivas som en rollercoaster ride i extremt högt tempo. Mitt kanske roligaste år i livet då jag faktiskt vågade ta ett hopp ifrån allt det trygga till att testa en massa galna idéer och tankar. Vissa landade bra och andra gick sådär. Men så är det ju, vågar man inte satsa kan man inte heller vinna ngt. Man kan inte förvänta sig ett annorlunda resultat om man fortsätter göra det man alltid gjort. Något måste förändras.

Årets…

Träningsform. 2013 var året då utomhusträningen fullkomligen exploderade. I varje park och utomhusgym såg man massvis med människor som körde alla möjliga träningsformer som; yoga, Ruffie, Military Training, HIT, styrketräning, löpning mm. Vill även slå ett slag för gymnastiska träningsformer som också blev väldigt heta under 2013. Generellt sett en stor våg av till synes ”enklare” träningsformer som inte kräver så mycket i form av utrustning, pengar osv.

bild (50)

Eriksdals utomhusgym en måndag i augusti. Rätt packat.

… Resa. Tog en vecka helt själv på Teneriffa mellan två jobb i januari/februari. Superbt med lite sol och värme, gott om tid för eftertanke och ladda om samt träna obegränsat. Jag gillar dock att resa med sällskap.

… App. Tycker att VINT, framtagen av bland andra Louise Eriksson, har något riktigt spännande på gång. Boka personlig träning eller en babiljard andra träningsformer direkt via mobilen. Träna det du vill, när du vill (nästan). Kommer säkert dyka upp liknande tjänster i framtiden. VINT hakar helt klart på trenden kring utomhusträning samt att folk vill träna många olika träningsformer. Allsidigt is da shit.

… Reklamplåtning. Agerade ”modell” åt Swedavia, för att marknadsföra att pendeltåget numera tar sig ända ut till Arlanda flygplats.

Brian van den Brink Arlanda

… Roligaste. Att utveckla egna idéer och koncept. Startade företaget ActivateMe tillsammans med min vän och kompanjon Norberto Lacourt. I företaget har vi testat en mängd olika idéer under året. Allt ifrån att sälja hälsomat via cyklar, träna folk, arrangera events till att hålla inspirations-/trendföreläsningar. Allt inom ramen för träning, hälsa och sport. Love it. Och det fortsätter under 2014! Brian van den Brink Fitnessfestivalen

Jag och Norberto föreläser för människor i träningsbranschen på Fitnessfestivalen i Göteborg.

Brian-van-den-Brink_ATC1-901x1024ActivateMe Training Club in action.

… Event. Casalls lanseringsevent för Casall HIT-produkterna och kläderna som ActivateMe var en del utav var väldigt lyckat ur alla aspekter. Ladda ner appen för bra träningsinspiration.

… Sportfilm. NHL-dokumentärserien av HBO, The Road to Winter Classic 2014, där man under fyra avsnitt får följa med Totonto Maple Leafs och Detroit Red Wings ”behind the scenes” inför utomhusmatchen ”Winter Classic” på nyårsdagen. Sjukt snyggt, sjukt välgjort. NHL kan det där med att marknadsföra sporten ishockey (som fortfarande är pytteliten i USA jämfört med Baseball, Football och Basket) och NHL-ligan specifikt. Helvete vad bra! När ska SHL (fd. Elitserien i hockey) eller Allsvenskan i fotboll göra något liknande? Köööör!

… Träningslåt. Undressed av Kim Cesarion i remix av Callaway och Rosta. Andra tunes som rukllade flitigt. Hey Brother av lille Avicii, This is What it Feels Like av Armin van Buuren samt Wake Me up med Avicii. Låt som inte är så träningsvänlig, men grym för det… Mirrors med Justin Timberlake (tack babe för biljetter till konserten i Stockholm den 10 maj)

… Sportprofil. Alex ”The Mauler” Gustafsson. Vann egentligen över mästaren i titelmatchen, men eftersom att UFC är amerikanskt och regerande mästaren är amerikan så krävs det en klar seger för att någon ska knocka bort Jon Jones från titeln. Nu ”förlorade” tyvärr The Mauler på poäng, men i returmatchen senare i år (obs. ej bestämt, men det kommer bli av) kommer det inte vara något snack. Andra framträdande profiler i år. Ronaldo, omänskligt bra år efter år. Pia Sundhage, för hennes moderna och mänskliga ledarskap. Zlatan, vår bäste idrottsman genom alla tider. Sjukt bra och sjukt stor internationellt (större än vi kan fatta i Sverige), stackars landslaget och Svenska Fotbollsförbundet dagen när han lägger av. Henrik Stenson, vann både PGA-touren (USA-touren) och Europa-touren under samma säsong. Sjukt stort därute i vida världen. Världens bäste golfare alla kategorier 2014. Tyvärr grumlat här hemma i landet lagom av en konstig diskussion kring huruvida golf är en sport eller ej. Att Stenson heller inte vann bragdguldet är en sån skandal att man knappt orkar tänka på det. Lägg ner priset.

… Sportmärke. För några år sedan hade jag inte skrivit detta, men i år måste jag ge Casall den credd de förtjänar. Det finns mycket mer att göra på herrsidan, men årets kollektioner har varit grymma. Att jag sedan varit sponsrad med prylar och kläder gör inte saken sämre, men jag hade tyckt så oavsett. Snygga kläder med grym funktionalitet, men det som avgör för mig är att man lanserade så sjukt mycket bra träningsprylar för den typen av träning som jag gillar. Stegar, fallskärmar, hopprep, slädar, viktvästar, foam rollers och mycket mer. Training heaven! Grym marknadschef har de också i Sara Althini som gjort väldigt mycket för varumärket, läs gärna hennes peppande blogg här

1375188108This_it_hit_01 

Årets sportmärke – Casall

… Devalvering. Sven-Göran ”Svennis” Eriksson kom ut med sina memoarer och gick från högt aktad och lite hemlighetsfull, till att tappa det helt i och med boken som till stor del handlar om alla hans kvinnoaffärer. Känslan jag får är den av en man som tiden sprungit ikapp och förbi, men som desperat försöker hänga sig kvar med alla medel till buds.

… Bröllop. Min kompis Svante och hans Annies tredagars bröllop på Fårö (Gotland). Med tillhörande svensexa i Amsterdam.

SS01

Kidnappning på Stureplan.

SS02

IMG_6068

Brian van den Brink bröllop

bild (21)

Perfekt väder för sommarbröllop på Gotland.

IMG_6484

… Krönika. Skrev under en period om träning och hälsa för det nätbaserade livsstilsmagasinet CAPO 24. men pga av tidsbrist fick jag lägga ned det projektet. Jag återkommer dock gärna till skrivandet i framtiden. Krönikan, Lazy Celebrities Hating Fitness, som jag skrev om LCHF/dieter är den som väckte mest känslor. Inte helt oväntat. Men jag undrar vad det blev alla maniska LCHF:are under året? Gick de över till 5:2, 6:1 eller någon annan hokus-pokus-diet? 😉 Mina övriga krönikor/inlägg på CAPO 24 hittar ni här.

 … Galna test. Under en vecka i februari genomgick jag en estro-detox (Östrogen-detox). Kosten under denna vecka var piller och pulver i alla former samt gröna grönsaker en masse. Läs om mina erfarenheter i det här inlägget. It was fun, but I won’t do it again.

… Team. Mitt lag  som jag fik äran att träna och coach inför det tuffa hinderloppet Tough viking. Utsedd av Metro, som en av två coacher, till att träna ett av två läsarlag i loppet. Sjukt kul erfarenhet och inte blev det sämre av att mitt lag, ”The Red Machines”, gick och vann Metros utmaning. Tack till mina lagmedlemmar; Adam Egerblom, Linda Eriksson, Peter Åberg, Fredrik Vest, Fatima Ekekrantz och Frida Barkfjärd till en jäkligt kul upplevelse. Och det bästa av allt, The Red Machines återuppstår i vårens korta (7 km) Tough Viking-lopp i Hagaparken den 10 maj. I januari drar vi igång med träning inför loppet, löpning, styrketräning och simning kommer stå på programmet. Sugen på att joina?Kontakta mig så är det bara att vara med på passen.

Brian van den brink_Metrobild (18)

bild (14)Brian van den Brink win

Segerns sötma efter ett tufft race och en massa träningstimmar. En coach-seger. helt klart 😉

… Pryl. Veggie Twister. Smidig pryl för att t ex gör Zucchini-pasta som ersättning för bland annat pasta om du vill hålla kolhydraterna på en låg nivå.

… Idé. Vill lyfta fram två idéer som jag varit med och lanserat i år. Första är Hälsovagnen. Vi tog hälsosam snabbmat, snacks och dryck närmare kunden via våra ambulerande cargo bikes. Extra kul att vi fick bra med PR via bloggar och traditionell media för det här upptåget. Tack till våra samarbetspartners Svarta Lådan, Vitamin Well och Smiling Faces.

261777_468871283196888_2055325846_nbild-16bild (26)

Sofies mode snappade upp Hälsovagnen som en trendspaning.

Nästa idé som vi genomförde var Workout Delivery, Sveriges första mobila gym. Med hjälp av våra sponsorer Volkswagen, Casall och Vitamin Well tog vi träningen närmare kunderna genom att helt enkelt skapa ett mobilt gym.

1236741_596622437054853_361896571_nbild (40)

bild (52)Brian van den Brink SvD2

Helsidesartikel i Svenska Dagbladet om vårt mobila gymkoncept.

 … Ord. DU KAN GÅ NU. Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieminister Beatrice Ask som handlar om rasism, utanförskap och politik. En rad som etsar sig fast hos mig och som beskriver något som jag upplevt ett oräkneligt antal gånger och som kommer fortsätta så länge jag lever skulle jag tro; ”När man ser ut som vi så måste man alltid vara tusen gånger bättre än alla andra för att inte bli nekad.” Tänker på allt ifrån jobbansökningar, krogköer till vardagssituationer. Den tysta rasismen/diskrimineringen. Den strukturella. Den elaka. Är det inte dags att skrota ytligheterna och fokusera på människan och kunskapen? Minns en kommentar om mig bara för några dagar sedan, under julledigheten; ”Han är stilig för att vara den färgen”. Hmmm…. I det här fallet absolut inget illa menat. But still. Hold on. Tänk efter. Hur många Zlatans missar inte det här landet i det ”vanliga” yrkeslivet pga förutfattade meningar och ren och skär rasism?

… Mörkaste. SD:s framfart. Ett parti som är genomrasistiskt och gång på gång total-dabbar/blottar sig växer sig starkare och starkare för varje mätning. Hur är det möjligt? Är det för att de är så jävla bra? Nej, jag tror att det beror på ett stort fett missnöje som ligger och pyr ute i landet lagom. Ett stort missnöje samt att de etablerade partierna vägrar komma med tydliga budskap som folk förstår sig på. Att prata runt problem kring ämnen som t ex invandring, integration och segregation leder till ännu mer missnöje och problem. Tala inte runt viktiga ämnen, adressera dem direkt. Och ett stort fett tips – jobba med integration även i politiken. Var har vi våra Zlatans i politiken?

… Inspiratör. Nelson Mandela har lämna jordelivet och gjort en mängd andra historiska legender sällskap. För det är i det perspektivet vi får se denna man. När man tittar tillbaks på den gångna tidsperioden i framtiden så kommer namnet Nelson Mandela komma upp där bland de allra största namnen genom historien. Må ditt arv leva vidare.

… Utbildning. Plöjde av ett gäng träningsrelaterade utbildningar under året som gett mig grymt mycket. SAFE:S Teoriutbildning, SAFES Gruppträningsutbildning i Funktionell styrketräning i grupp samt Eleikos Strenght Coach level 1. Nästa år blir jag även certifierad Running Coach samt Personlig Tränare. Kunskap är makt.

… Sportevent. DAM-EM i fotboll. Under dam-EM visade damerna att de också kan dra fulla hus, bjuda på fint spel och bidra till en fotbollsfeber i landet lagom. Detta utan stora polisingripanden till följd av massiv fylla och horder av testosteronstinna ”fans”, kombinerat med ett ärligt spel där teknik och speed stod i rampljuset istället för fult/ojust spel, filmingar egotrippade spelare/managers. Så ska sporten fotboll promotas. I ljuset av detta är det oerhört trist att höra herrlandslagets lagkapten sätta ned sina 47:or rätt i ansiktet på det som håller på att byggas upp inom damfotbollen. Ännu tråkigare att läsa i sociala medier att det var på tiden att någon äntligen sa ”sanningen”. SANNINGEN… Vilken sanning? Framtidens sponsorer vill förknippas med moderna organisationer som står för goda värden. Tänk på det en dag när Zlatan slutat och herrlandslaget tappat sin nuvarande glans. Det kanske kommer en dag, inte alltför snart, när damlandslaget lockar sponsorer minst lika mycket som herrarna. Personligen tycker jag att det är sorgligt att vår landslagskapten inte kan se förbi jämförelserna med Lotta Schelin, alla vet ju ändå att det inte är möjligt att jämföra och självklart är Zlatan en bättre spelare. Varför inte vara trygg i sig själv och ta sina hundratals miljoner och garva åt det?

… Avsked. Camilla Kostenniemi. Vän. Kollega. Inspiratör. Glädjespridare. Obotlig optimist. Kärt barn har som bekant många namn. Camilla, du var en väldigt speciell person vars motto för din personliga blogg/hemsida var ”Life is what you make it” och jag vet inte hur många gånger du präntade in detta budskap i mitt huvud när tankarna skiftade mellan grått och svart istället för i fullfärg. På SATS pratade man väldigt mycket om ”Living Your Brand”, och jag kan inte tänka någon människa som jag känner som levt så mycket enligt detta. Förutom sättet att tänka (livet blir vad man gör det till) tar jag med mig din smittsamma glädje och optimistiska syn på det som sker, ständigt med något bus på gång runt hörnet. Sist men inte minst så var du även en sjujäklars instruktör och senare coach och utbildare. Himmeln har sannerligen blivit en ängel rikare. FUCK CANCER!

Camilla2

 

Camilla Kostenniemi. Alltid saknad. Aldrig glömd.

Slutligen… Årets babe. Min N. Alltid.

bild

Snipp snapp snut så var 2013 slut. Nu väntar nyårsfirande sen kan man köra igång med 2014 och allt vad det innebär. Känner jag mig själv rätt blir det ett händelserikt år, på alla fronter. Återkommer i senare inlägg kring mina personliga mål för året. Happy New Year!

Brian van den Brink

Life is what you make it. Vi ses 2014!


Inga kommentarer to "2013. The Rollercoaster year."


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK