GUACAMOLE

Skrivet den 2013/10/17

Jag älskar avokado och kan äta det de flesta dagar i veckan, men blir det för mycket riskerar man att ledsnar. Särskilt om man äter dem helt ”rena”. Ett tips är att göra en stor sats guacamole som man sedan kan använda i samband med lunch och middag som ersättning för feta såser. Mitt recept:

4-6 avokados

1 tomat

1 vitlöksklyfta

Saften från lime (mängd efter tycke och smak)

Kummin

Chilimix-krydda

Salt

Mixa ned pressade vitlöken med hälften av avokados (utan skal och kärna) i en bunke med t ex gaffel alt. direkt i mixer. Tärna tomat i småbitar, mixa med avokadon. Tärna upp resterande avokado i små tärningar, pressa saften från en lime och krydda efter eget tycke. Rör ihop allting med en sked/slev. Klart. Tips: spara en kärna och lägg ned i guacamolen, förhindrar mixen från att oxidera (brunaktig yta).

IMG_3279


Inga kommentarer to "GUACAMOLE"


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK