Träning och alkohol.

Skrivet den 2013/04/18

Hur påverkar alkoholen träningsresultaten?

Klassisk fråga med en del olika svar. Framförallt innehåller alkohol (etanol) väldigt mycket energi (kalorier), mer än både kolhydrater och protein. Endast fett har högre energi per gram. Vill du minska i vikt eller bibehålla vikt blir det svårt att kombinera med ett högt alkoholintag.

alcohol-and-exercise

Trots kalorimängden mättar alkohol väldigt dåligt, vilket leder till bland annat till sug efter skräpmat (snabb energi) framåt småtimmarna OCH kanske hela dagen efter. Kroppens fettförbränningsprocesser avstannar under tiden du har alkohol i kroppen, istället fokuserar den på att göra sig av med alkoholen (giftigt för kroppen).

Har du tagit en rejäl utekväll kvällen innan är det oftast lika bra att strunta i träningen dagen efter, resultaten kommer att utebli. Satsa hellre på en lugn promenad för att få igång cirkulationen och andas in frisk luft. Har man bara tagit något/några få glas kvällen innan ska det inte vara några hinder för träning dagen efter.

 


Inga kommentarer to "Träning och alkohol."


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK