Konsensus-Sverige.

Skrivet den 2013/04/14

Har varit kraftigt förkyld i några dagar nu, idag var första dagen som jag kände mig i balans igen. Visste att jag skulle få det tufft, men suget var för stort – det blev ett träningspass på gymmet:

Passet

Övningscirkel A: 4 varv, 8- 10 repetitioner per övning, 15 sek vila mellan varje övning och sedan 1 1/2 minut mellan varje varv; Push press, telemarksquats, push ups, 15 kettlebell svingar (24 kg)

Övningscirkel B: 4 varv, 8- 10 repetitioner per övning, 15 sek vila mellan varje övning och sedan 1 1/2 minut mellan varje varv; Cyclist Back Squat (smala knäböj med hälen upphöjd), chins, hollow rocks och bröstpress med hantlar.

Rätt färdig efteråt…

Har fattat ett stort och viktigt beslut i helgen, har lutat åt det ett tag, men efter rådgörande med de som känner mig bäst så kröp svaret fram inom mig. Mer om det längre fram, det kommer att bli super!

Brukar inte lägga mig i politikens värld speciellt mycket. Själv är jag hyfsat ambivalent då jag tycker att de flesta stora partier (Sverigedemokraterna inte ens påtänkta) har något i sina program som tilltalar mig. Jag står helt enkelt med benen på bägge sidor maktbalansen. Hursomhelt, Socialdemokraterna har den senaste veckan gått från gråsossarnas rike till rena rama rockshowen. Man har på något märkligt sätt lyckats välja in Omar Mustafa i partistyrelsen, bara för att sex (!) dagar senare sparka honom ifrån posten. Huvudanledningen uppges vara han engagemang som ordföranden i Muslimska föreningen. Jag är inte så himla insatt i Muslimernas hållning i olika frågor, men däremot så igillar jag stark det vidrigt äckliga beteendet när ”allmänhetens jury” börjar gå. Konsensus-Sverige som jag kallar det. Med det menar jag när folk vänder kappan efter vinedn och baserar sina åsikter på vart vinden blåser, för att håll sig på den säkra sidan och behålla eller förstärka sina egna positioner. Min gamle skolkamrat från Gotland, Anna Ardin, beskriver detta i ett ytters välskrivet blogginlägg. Well said Anna, jag är på din sida. Varje dag.


Inga kommentarer to "Konsensus-Sverige."


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK