Du kan gå nu.

Skrivet den 2013/03/14

Om du inte har hunnit läsa Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieminister Beatrice Ask råder jag dig att göra det. Ta 10 minuter och låt budskapet sjunka in. Det var längesedan, om någonsin, som jag läst en bättre debattartikel. Huvudet på spiken. 10 av 10 poäng. Särskilt ett citat, från Jonas Hassan Khemiris pappa, fastnade hos mig och kan summera hur jag många gånger upplevt (och dagligen upplever) det:

”När man ser ut som vi så måste man alltid vara tusen gånger bättre än alla andra för att inte bli nekad.”

Så är det för det mesta i Sverige kära vänner. Igår, idag och förmodligen ett bra tag framöver. Ser du annorlunda ut börjar du på -1 000 och sedan får du arbeta upp dig till noll innan du kan hamna på plus. Jag har tack och lov haft möjligheten att växa upp kring ”riktiga” svenskar och lärt mig de sociala koderna, språket och fått kontakterna. Hade jag däremot växt upp i valfri segregerad förort är jag rätt säker på att jag inte hade varit där jag är idag.

Vi lägger dagligen åtskilliga timmar åt att slösurfa, titta på meningslösa filmklipp och bilder. Investera 10 minuter i dig själv och begrunda om det är ett samhälle som du tycker är ok.

http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

1432121_520_292


Inga kommentarer to "Du kan gå nu."


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK