Nytt år nya (tränings)mål.

Skrivet den 2012/12/30

Då var det dags, nytt år på ingång och nya mål att sträva mot. Jag kommer under våren att genomföra knäoperation 2 av 2, efter denna operation ska mitt sargade knä bli bra igen. Så målen sätts, som vanligt, utifrån de givna förutsättningarna. Jag använder mig av SMART-modellen när jag sätter upp mina mål. Eftersom detta är en träningsblogg kommer jag endast ta upp mina mål för året som gäller det området. SMART står för; S – Specifika, M – Mätbara, A – Accepterade, R – Realistiska, T – Tidsbestämda.

1. Bli återställd i mitt knä. Kommentar: Viktigaste målet för året. Efter kommande operation är det ca 6 månader tills jag beräknas vara återställd. Med andra ord borde jag vara det framåt slutet på 2013. Vanskligt, men fullt realistiskt. Största utmaningen utav mina fyra mål.

2. Gå ned 10 kg till slutet av feb. Kommentar: Jag vill vara så lätt som möjligt inför nästa operation, det är tungt att hoppa runt på kryckor. Easy peasy, förmodligen färdig med detta i slutet av jan. Bara att skärpa till kosten och köra intervallträning.

3. Snitta 3 träningspass i veckan sett över hela året. Kommentar: Hade siktat på 4 pass/vecka i ”normala” fall. Men operationen gör att jag är osäker på hur det kommer att påverka. Bör vara ganska lätt för mig att klara av.

4. Utbilda mig till gruppträningsinstruktör och ta licens att köra klasser. Under våren kommer jag att gå SAFE:s teoriutbildning och sedan kommer jag under året att gå deras Förberedande gruppträningsutbildning och slutligen licensutbildning i Gruppträning funktionell styrka. Kommentar: Jag är redan anmäld och klar till utbildningarna, så nu finns det ingen återvändo. Planen att börja instruera i klasser från och med januari 2014. Jag har tänkt mig klasser typ Cross training, Shape, Nike Training Club och liknande klasser.

Nu kör vi!

You are


Inga kommentarer to "Nytt år nya (tränings)mål."


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK