Roll With The Changes

Skrivet den 2012/02/13

Dagens träning blev styrketräning på SATS Sundbyberg, som ligger precis bredvid kontoret. Smidigt att beta av träning på morgonen innan jobbet, på lunch eller efter jobbet. Svårt att slingra sig och hitta på ursäkter.

Dagens pass var i princip samma som förra veckans, skillnaden är att jag körde betydligt tyngre vikter, men med färre repetitioner och längre vila mellan varje set. Allt för att ”lura” kroppen litegrann. Kroppen vänjer sig snabbt om man kör på samma vikter, övningar och repetitioner. För att utvecklas behövs variation och att man faktiskt utmanar sig själv. Det är alltför många som nöjer sig med att köra lite halvdant, inte konstigt att det inte sker någon utveckling och att man till slut tappar motivationen och lägger av. Motivationen behöver man hitta inom sig, utan ett eget driv kommer det inte att hända ett smack. Sedan kommer motivationen alltid att variera över tid, då gäller det att hitta inspiration utifrån (bloggar, gå på träningskonvent, testa nya träningsformer, träna med ngn som du vet är duktig/kunnig). Det är intressant att se hur lite som ibland krävs för att inspirationen ska väckas till liv igen. Go for it! Tänk stort, börja smått, börja nu!

Dagens övningar:

Benböj, Flyes (hantelpress), ryggdrag, marklyft, mage och lång strech efter gårdagens långpass i löpspåret.

Bifogar en bild och citat på en av mina största inspirations och motivationskällor, Muhammad Ali:

Muhammaali-motivational-mlm


Inga kommentarer to "Roll With The Changes"


    Kommentera inlägget!

    Viss HTML i kommentaren är OK